29.03.2016 19:42

Veteraan Keane mogelijk als mentor naar EK

Robbie Keane tikt de 36 aan als Ierland op het Europees Kampioenschap in Frankrijk staat en aangezien de routinier met een knieblessure kampt, kan hij mogelijk niet spelen op het eindtoernooi. De bondscoach wil hem er echter sowieso bij hebben.

Keane draait al lang mee bij de nationale ploeg van Ierland. Zo speelde, en scoorde, hij op het Wereldkampioenschap in 2002 en kwam hij ook in actie tijdens het EK van 2012. Bondscoach Martin O'Neill denkt dan ook dat hij de aanvaller kan gebruiken tijdens het eindtoernooi in Frankrijk.

"Hij heeft een grote invloed op de spelersgroep, ook als hij niet speelt. Het is een mogelijkheid om hem toch gewoon bij de groep te houden", stelt de eindverantwoordelijke van de Ieren op een persconferentie. Ierland speelt tijdens de groepsfase van het toernooi tegen België, Italië en Zweden. Keane speelt sinds 2012 zijn wedstrijden voor het Amerikaanse Los Angeles Galaxy. Vorig seizoen maakte de spits twintig goals, in het huidige jaar staat hij al op twee treffers in drie duels.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner