01.04.2016 09:16

Cambuur-middenvelder hoopt op zomers EK

Jack Byrne zorgt er met een mooie knal voor dat SC Cambuur in het uitduel met Heracles Almelo op een 0-1 voorsprong komt. (13-03-2016)
Jack Byrne zorgt er met een mooie knal voor dat SC Cambuur in het uitduel met Heracles Almelo op een 0-1 voorsprong komt. (13-03-2016)

Hij maakte nog niet zijn debuut voor het nationale elftal van Ierland, maar Jack Byrne hoopt dat bondscoach Martin O'Neill hem deze zomer meeneemt naar het EK in Frankrijk. De middenvelder van SC Cambuur mocht in de afgelopen interlandperiode meetrainen met de Ierse selectie.

"Een fantastische ervaring", zo omschrijft de door Manchester City verhuurde Byrne de trainingen onder O'Neill. "Het niveau was erg hoog en ik was best wel zenuwachtig om tussen de gevestigde namen het veld op te lopen." Roy Keane, voetballegende van Manchester United en tegenwoordig assistent bij het Ierse elftal, stelde Byrne gerust en gaf hem tips.

O'Neill zou zijn selectie nagenoeg rond hebben, maar Byrne hoopt nog op een uitverkiezing. "Ik voelde op de training dat ik het niveau aankon" zegt de middenvelder op de clubsite van SC Cambuur. "Aan de andere kant ben ik nog maar 19 en hebben die jongens zich gekwalificeerd, maar ik blijf vechten. Mijn prestaties bij Cambuur blijven niet onopgemerkt in ieder geval."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner