04.04.2016 21:10

Scandinavische landen gaan voor EK 2024

Een aantal Scandinavische landen willen het Europees kampioenschap in 2024 of 2028 organiseren. De Deense bond meldt dat Zweden, Denemarken, Noorwegen en Finland het toernooi gezamenlijk willen organiseren. Er zullen volgens het plan ook wedstrijden in IJsland en de Faeröer gespeeld worden.

Alleen Zweden organiseerde van de Scandinavische landen al eens eerder een toernooi. In 1958 vond daar het WK plaats en in 1992 het EK, dat overigens werd gewonnen door Denemarken.

Tot nog toe werd het toernooi nooit in meer dan twee landen gespeeld. In 2000 vond het toernooi plaats in België en Nederland, in 2012 in Polen en Oekraïne. Over vier jaar zal het toernooi, ter viering van het zestig-jarig bestaan van de UEFA, in dertien landen worden afgewerkt.

De Scandinavische landen zijn niet de enige landen die in de race zijn om het EK 2024 binnen te halen. Eerder liet de Duitse voetbalbond weten ook interesse te hebben in het toernooi. In 2018 wordt bepaald waar het EK gespeeld zal worden. Een WK in meerdere landen lijkt niet aan de orde, dat zei Sepp Blatter eerder deze week tegen de NOS. Een EK is zoals eerder gebleken wel makkelijker te realiseren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner