05.04.2016 22:40

Luis Suárez straft rood Torres genadeloos af

Luis Suárez was dinsdagavond de grote man voor Barcelona. Met twee treffers was hij hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de 2-1 zege tegen Atlético Madrid. De zege werd mede ingegeven door een rode kaart voor Fernando Torres, kort na zijn 0-1.

In eigen huis begon Barcelona prima aan de wedstrijd. De thuisploeg was vastberaden de nederlaag tegen Real Madrid van afgelopen weekend van zich af te spelen en wist Atlético Madrid vroeg onder druk te zetten. Toch kwamen de bezoekers in de openingsfase niet echt in de problemen. Atlético nam na een kleine tien minuten zelfs het initiatief en begon op de helft van Barcelona vrolijk mee te voetballen.

Barcelona greep na een kwartier het initiatief weer terug, maar Messi en Neymar hadden het vizier niet op scherp staan. Dat kwam de thuisploeg duur te staan, nadat Koke in de 25e minuut Torres in de gelegenheid stelde de bal tussen de benen van Marc-André ter Stegen door tegen de touwen te schieten voor de 0-1.

Torres was in de tien minuten na zijn treffer ook het onderwerp van gesprek. Kort na zijn treffer pakte hij een gele kaart toen hij in het meeverdedigen Neymar onderuit schopte. Ruim vijf minuten na die eerste kaart was Torres in het jagen op de bal te fanatiek en schopte tegen het been van Busquets aan. De Duitse scheidsrechter Felix Brych was resoluut en toonde de spits zijn tweede gele en dus rode kaart.

Direct na de rust waren er in korte een hoop kansen aan beide kanten. Antoine Griezmann kwam een teen te kort om de bal binnen te glijden, Messi mikte een omhaal net naast en Neymar raakte met een fraai schot de lat, maar gescoord werd er door beide ploegen in die fase niet.

Na iets meer dan een uur spelen viel de treffer dan alsnog. Atlético liep alleen nog maar achteruit, waardoor de gelijkmaker niet uit kon blijven. Na een voorzet van rechts probeerde Jordi Alba de bal uit de lucht ineens op het doel te schieten, maar de back raakte het leer niet vol. Hierdoor leek zijn schot voorlangs te gaan, totdat Suárez daar uit het niets opdook en de bal pardoes het lege doel in liep voor de 1-1.

Waar de verwachting was dat Barcelona direct door zou drukken na de gelijkmaker, nam de ploeg juist wat gas terug. Toch was het een kwartier voor tijd weer raak voor de thuisploeg. Suárez kopte vanaf elf meter knap in, nadat Diego Godín voor hem net onder de bal doorging. De voorzet vanaf rechts werd door Suárez goed tegendraads ingekopt, waarmee hij Jan Oblak kansloos liet.

Ondanks dat de wedstrijd meer dan tien gele kaarten kende, bleef het uiteindelijk bij slechts één rode kaart. Meer dan de helft van deze kaarten vielen in de tweede helft, waardoor het na de 2-1 ook niet echt heel aantrekkelijk meer was om naar te kijken.

Dat de 2-1 uiteindelijk als eindstand de boeken in zou gaan is dan ook niet verwonderlijk. Barcelona zal blij zijn met deze zege, maar Atlético zal gezien de wedstrijd ook niet helemaal ontevreden zijn. Voornamelijk de treffer van Torres biedt de ploeg nog veel perspectief voor de return in eigen huis.

Door: Dennis Korpel