05.04.2016 22:41

Vliegende start levert Bayern overwinning op

Bayern München heeft dinsdagavond een minimale overwinning geboekt op Benfica. In de Allianz Arena eindigde het heenduel in de kwartfinale van de Champions League in 1-0.

Bayern kende een vliegende start en stond al binnen twee minuten op voorsprong. De aanval begon bij Douglas Costa, waarna Juan Bernat de bal voorzette richting Arturo Vidal. Die stond helemaal vrij en kopte feilloos binnen. Douglas Costa, de man die de eerste aanval opzette, had even later zelf de kans om uit te halen. Hij nam de bal in één keer vanuit de lucht, maar doelman Ederson pareerde knap. Ook Franck Ribéry deed een poging Ederson onder vuur te nemen, maar schoot van 25 meter afstand een metertje naast. Verder kreeg ook Thomas Müller een prima kans, hij kwam één op één met de Braziliaanse doelman, maar wist hem niet te verschalken.

Halverwege de eerste helft werd Benfica wat sterker, zo schoot Eliseu net voor het doel langs. Toch was het overwicht nog altijd voor Bayern, dat zo'n zeventig procent balbezit had. Vidal was met opnieuw een fraaie kopbal nog dicht bij zijn tweede treffer van de avond, maar kopte dit keer net over.

In de tweede helft wisten de Portugezen wel echt gevaarlijk te worden, nadat Jonas David Alaba uitspeelde. Hij stuitte vervolgens echter op Manuel Neuer. Bovendien ontbreekt de aanvaller volgende week tijdens de return, wegens de gele kaart die hij opliep. Verder was er een schietkans voor Kostas Mitroglou, maar zijn schot werd geblokt door Javi Martínez. Rui Vitoria bracht in de slotfase met Raúl Jiménez en Eduardo Salvio twee verse aanvallende krachten in het veld, maar dat mocht niet baten. De Portugezen bleven wel druk zetten, maar kwamen niet verder dan een aantal ongevaarlijke schoten van afstand.

Het duel eindigde dus in 1-0, waarmee Bayern München een redelijke uitgangspositie heeft om de halve finale te bereiken. Eén keer scoren in Lissabon volgende week, betekent immers dat Benfica minimaal drie keer moet scoren. Bovendien is Jonas zoals gezegd geschorst. De return vindt volgende week woensdagavond plaats, ook dan is de aftrap om 20.45.

Door: Jessica Westdijk