06.04.2016 22:35

Man City boekt knap resultaat in Parijs

ManCitys Keeper Joe Hart verhindert im Champions-League-Spiel gegen Paris St. Germain den Rückstand, indem er einen Strafstoß von Zlatan Ibrahimovic (v.) pariert (06.04.2016).
ManCitys Keeper Joe Hart verhindert im Champions-League-Spiel gegen Paris St. Germain den Rückstand, indem er einen Strafstoß von Zlatan Ibrahimovic (v.) pariert (06.04.2016).

Manchester City heeft zichzelf woensdagavond een prima uitgangspositie bezorgd in de eerste kwartfinale van de Champions League. Op bezoek bij de Franse kampioen Paris Saint-Germain werd het ietwat gelukkig 2-2. Met name het defensieve geblunder bij PSG leidt tot stof om na te praten.

Al na veertien seconden kreeg David Luiz een gele kaart voor een overtreding op Kun Agüero. Dit was de snelste gele kaart ooit. De eerste mogelijkheid kwam echter voort uit een overtreding op David Luiz. Bacary Sagna bracht de Braziliaanse verdediger ten val in het strafschopgebied waarna Zlatan mocht aanleggen vanaf elf meter. De Zweedse superster van PSG zag zijn lage poging uit de hoek gedoken worden door de van een blessure teruggekeerde Joe Hart.

De wedstrijd was in evenwicht, maar de Franse gastheren kregen de betere kansen. Na ruim een kwart wedstrijd schoot Zlatan opnieuw oog in oog met doelman Hart de bal ruim over het doel. Dit keer was de poging van buiten de zestien. Het openingsdoelpunt in de 38e minuut werd verrassend gemaakt door Manchester City. Na een foute pass van Blaise Matuidi kon Fernandinho onderscheppen. Na een vlijmscherpe counter trof Kevin de Bruyne uiteindelijk doel: 0-1.

Nog geen drie minuten later stond de gelijke stand alweer op het scorebord in het Parc des Princes. Zlatan profiteerde van een immense blunder van Fernando. De Braziliaanse middenvelder zag een pass geblokkeerd worden door de rechtervoet van Zlatan en deze vervolgens tussen de palen rollen: 1-1. Doelman Hart stond op dat moment naast zijn doel. Na rust was het met name de thuisploeg die offensief dacht. De Engelse defensie bleek echter compact en een lastige sta in de weg voor de Franse kampioen.

Na een klein uur brak het verzet alsnog. Adrien Rabiot was attent voor het doel nadat doelman Hart een kopbal van Edinson Cavani niet goed kon verwerken. De rebound werd in een open doel geschoten door de getalenteerde Fransman: 2-1. PSG werd beter en kreeg mogelijkheden op meer. Zlatan kopte een voorzet vanaf de rechterkant op de lat, waarna Cavani net over het doel mikte met een halve omhaal.

Manchester City had het lastig en wist zelf weinig gevaar te stichtten. Toch kwam er een hernieuwde gelijkmaker op het scorebord. Na opnieuw defensief geklungel bij PSG trof Fernandinho het doel via Thiago Silva: 2-2. Zo zag de score er ineens weer rooskleuriger uit voor City. Ondanks een aardig slotoffensief van de thuisploeg bleef het gelijkspel in tact. Aanstaande dinsdag vindt het tweede duel plaats in Manchester. David Luiz en Matuidi zullen ontbreken aan de kant van de Fransen vanwege een schorsing.  

Door: Koen Larmit

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner