07.04.2016 11:04

Assistent Lokhoff wil niet te vroeg juichen

VfL Wolfsburg-assistent trainer Ton Lokhoff kijkt wat om zich heen voorafgaand aan het Champions League-duel PSV - VfL Wolfsburg (04-11-2015).
VfL Wolfsburg-assistent trainer Ton Lokhoff kijkt wat om zich heen voorafgaand aan het Champions League-duel PSV - VfL Wolfsburg (04-11-2015).

Ton Lokhoff wil na de 2-0 overwinning van VfL Wolfsburg op Real Madrid niet te vroeg juichen. De assistent-trainer van VfL Wolfsburg weet dat het halen van de halve finale van de Champions League lastig gaat worden.

"Iedereen liep wel met een big smile op zijn gezicht", vertelt Lokhoff in gesprek met Voetbal International. "Maar het is niet zo dat de spelers in de kleedkamer de polonaise liepen. En nee, we hebben geen Spaanse tapas laten bezorgen. In de kleedkamer lagen pizza's en pasta, van dezelfde Italiaan die het altijd bezorgt... Iedereen is zich er wel van bewust dat er volgende week nog een heet avondje in Madrid wacht."

Afgelopen weekend was Lokhoff met de technische staf van Wolfsburg in Barcelona om El Clásico te bekijken. "Wolfsburg had de dag daarvoor met 3-0 bij Bayer Leverkusen verloren. Als Real dan in Camp Nou wint, zou je denken dat ze vol vertrouwen naar Duitsland komen. Maar ons tactisch strijdplan werkte geweldig. In de tweede helft kreeg Real Madrid nog wel één kans, maar wij hadden zelfs de mogelijkheid de score uit te bouwen."

"Ook vanwege onze reeks in de Bundesliga hadden we dit even nodig", doelt Lokhoff op het feit dat Wolfsburg al drie competitiewedstrijden op rij niet wist te winnen. "Maar nogmaals, het is allemaal vrij bescheiden gebleven. Als we de klus volgende bij Real klaren, zal er waarschijnlijk wel een feestje komen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner