07.04.2016 20:10

Hummels tegen Origi in Signal Iduna Park

Borussia Dortmund kan in de Europese thuiswedstrijd tegen Liverpool weer beschikken over vaste kracht Mats Hummels. De mandekker, die in de competitie rust kreeg, staat tegenover Divock Origi, de spits van de Premier League-club.

Origi houdt Daniel Sturridge op de bank in Duitsland. Afgelopen weekend, toen Liverpool het opnam tegen Tottenham Hotspur, was de rolverdeling nog andersom. Achter de spits verder weinig verrassingen van Jürgen Klopp, die na zeven jaar dienstverband bij Borussia Dortmund terugkeert in het stadion van de club. Hij vertrouwt wederom op de kwaliteiten van Emre Can, Coutinho en de ervaring van James Milner. Roberto Firmino is fit genoeg om bij de wedstrijdselectie te zitten, maar de Braziliaan, die terugkeert van een hamstringblessure, begint op de bank.

Bij Borussia Dortmund keert Hummels dus terug in het centrum. Hij moet samen met Sven Bender de nul zien te houden. De van oorsprong verdedigende middenvelder zakt een linie terug en houdt daarmee Sokratis Papastathopoulos op de bank, die er afgelopen weekend tegen Werder Bremen ook niet bij was, in verband met ziekte. Omdat Bender terug schuift, is er weer plek voor Julian Weigl op het middenveld. Het twintigjarige talent, ooit gelinkt aan Ajax, beleeft zijn debuutjaar op het hoogste voetbalniveau, maar doet dit voortreffelijk.

De wedstrijd is vanaf 21.05 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner