07.04.2016 22:58

Liverpool behaalt goed resultaat in Dortmund

Na negentig interessante minuten heeft Liverpool de beste papieren voor een plek in de halve finale van de Europa League. De Engelsen hielden donderdag Borussia Dortmund op een 1-1 gelijkspel in het Signal Iduna Park.

Na een kwartiertje aftasten trok Dortmund het initiatief naar zich toe. De thuisploeg zette Liverpool vast op de eigen helft en liet via het gouden trio Marco Reus, Pierre-Emerick Aubameyang en Henrikh Mkhitaryan de kenmerkende, snelle aanvallen zien. Tien minuten voor rust kregen de Duitsers echter keihard de deksel op de neus. Na goede kansen voor Aubameyang en Mkhitaryan scoorde Divock Origi met zijn eerste balcontact in de zestien. Met zijn sterke lichaam schonk hij zichzelf een meter ruimte en met een tegendraads schot werd de 0-1 op het scorebord gezet. Daarvoor werd Liverpool al gevaarlijk vanuit een vrije trap, maar Dejan Lovren kopte recht op Roman Weidenfeller.

Waar het in de eerste helft niet lukte voor de thuisploeg, werd dat binnen een paar minuten rechtgezet in het tweede bedrijf. Dortmund nam korte corner en Mats Hummels kopte na de voorzet snoeihard raak: 1-1. De Duitsers wilden doorstoten voor de voorsprong, maar het was Liverpool dat kort achter elkaar drie prima kansen kreeg. Weidenfeller, die alleen eerste keeper is in de Europa League, liet op inzetten van Origi, Coutinho en Nathaniel Clyne zien een prima stand-in te zijn voor Roman Bürki.

Na de goede fase van Liverpool nam Dortmund de touwtjes weer in handen, maar de ploeg was te slordig in de eindfase om Simon Mignolet echt te kunnen testen. Door het gelijkspel heeft Liverpool de beste papieren voor de returnwedstrijd op Anfield. De Engelsen hebben op 14 april aan een doelpuntloos gelijkspel genoeg voor een plek in de halve finale van de Europa League.

Door: Jos Boesveld