07.04.2016 22:56

Sevilla door zege op weg naar halve finale

Sevilla heeft door een 1-2 overwinning op bezoek bij Athletic de Bilbao uitstekende zaken gedaan in de kwartfinale van de Europa League. Donderdagavond kwam de winnaar van de afgelopen twee edities van het toernooi ijzersterk terug van een 1-0 achterstand.

In de eerste helft was het Sevilla dat verrassend de betere kansen kreeg. Met name spelmaker Éver Banega was dicht bij een treffer. De Argentijn poogde vanaf grote afstand het doelnet te vinden, maar kwam niet verder dan de linkerpaal. Niet veel later strandde een stiftje van Vitolo net naast de verkeerde kant van diezelfde paal. Aan de andere kant was Aritz Aduriz centimeters verwijderd van een doelpunt met een harde kopbal op de buitenkant van de paal.

Diezelfde Aduriz etaleerde in de tweede helft ook tussen het aluminium te kunnen koppen. Zo knikte hij een voorzet vanaf de rechterflank keurig tegendraads tegen het net (1-0). Niet veel later was het alweer gelijk toen aanvoerder Iker Muniain de bal te kort terugkopte naar zijn doelman, waarna Timothée Kolodziejczak door een goede tussenkomst van Éver Banega wist te profiteren (1-1).

Hierna volgde een serie wissels aan beide kanten wat het tempo niet ten goede kwam, maar uiteindelijk profiteerden de bezoekers. Kevin Gameiro bereikte met een fraaie steekbal invaller Vicente Iborra die het leer slechts lichtjes hoefde te verlengen om de winnende 1-2 binnen te lopen. Dit gebeurde na 83 minuten, waarna Athletic er niet meer in slaagde de schade te herstellen.

Door de overwinning heeft Sevilla een uitstekende uitgangspositie voor de return volgende week. In het eigen Estadio Ramón Sánchez Pizjuán komt Athletic dan om 21.05 uur op bezoek.