08.04.2016 09:20

Klopp tevreden met gelijkspel tegen oude club

Jürgen Klopp keert als Liverpool-trainer terug bij zijn oude club Borussia Dortmund. (07.04.2016)
Jürgen Klopp keert als Liverpool-trainer terug bij zijn oude club Borussia Dortmund. (07.04.2016)

Donderdagavond keerde Jürgen Klopp terug bij zijn oude club Borussia Dortmund. Met zijn Liverpool sleepte hij een knap 1-1 gelijkspel uit het vuur. Klopp was zeer tevreden over de prestaties van zijn ploeg.

"Ik ben er vrij zeker van dat veel mensen dachten dat we met 2, 3 of 4-0 zouden verliezen, maar op sommige momenten hadden we Dortmund bij de lurven", analyseerde de Duitser trainer in gesprek met de BBC. Na een half uur spelen kwam de Engelse ploeg op voorsprong door een doelpunt van Divock Origi. "In de fase rondom onze goal waren we briljant", klonken de lovende woorden van de oefenmeester. Klopp gaf tegen Dortmund Origi de voorkeur boven Daniel Sturridge, terwijl de latere doelpuntenmaker sinds 14 februari het net niet meer had gevonden. "Divock is gemaakt voor dit soort wedstrijden. Hij kan ruimte creëren en de bal vasthouden", zo legde de trainer zijn keuze uit.

Klopp kon rekenen op een warm onthaal bij zijn oude club Dortmund, waar hij van 2008 tot 2015 de hoofdtrainer was. "Het was mooi. Vooraf werd er veel over gesproken, maar toen ik het veld op kwam was er een respectvol applaus en dat was fijn. Zo hoort het."

"We zijn niet zo ver als Dortmund en we kunnen op dit moment niet spelen zoals zij dat doen, maar we kunnen wel scoren en verdedigen en dus winnen. Er zit nog veel peper in de strijd. Op Anfield zal het vuur hoog oplaaien", zo besloot Klopp zijn verhaal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner