11.04.2016 11:26

Tuchel gaf spelers rust: "Bereiken de limiet"

Borussia Dortmund-trainer Thomas Tuchel vlak voor de aftrap van de Europa League-wedstrijd tegen Liverpool. (07-04-2016)
Borussia Dortmund-trainer Thomas Tuchel vlak voor de aftrap van de Europa League-wedstrijd tegen Liverpool. (07-04-2016)

Borussia Dortmund startte de Kohlenpott-derby tegen Schalke 04 niet met de sterkste opstelling. Trainer Thomas Tuchel besloot een aantal spelers rust te gunnen voor het Europa League-duel met Liverpool.

"De twee duels met Liverpool speelden natuurlijk een rol", aldus Tuchel op de clubsite. "Het was de 48ste wedstrijd van het seizoen voor ons. We bereiken wel onze limiet, dus besloot ik wat spelers rust te gunnen."

Tuchel gelooft niet meer in een kampioenschap, waardoor de focus werd gelegd op de Europa League. De achterstand op Bayern München bedraagt na het gelijkspel tegen Schalke zeven punten. "Ik weet dat er veel wijzigingen waren, maar ik had vertrouwen in deze opstelling. We geloofden voor de volle honderd procent in deze opstelling en dat werd gerechtvaardigd met het spel tegen Schalke."

Dortmund moet donderdagavond op bezoek op Anfield. In het eigen Signal Iduna Park speelden Dortmund en Liverpool met 1-1 gelijk, waardoor de Duitsers in ieder geval tot scoren moeten komen in Liverpool.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner