12.04.2016 20:11

Van der Wiel in de basis tijdens Europese pot

Gregory van der Wiel kan zich, met een aflopend contract op zak, in de kijker spelen tijdens een belangrijke wedstrijd voor Paris Saint-Germain. De Nederlandse rechtsback begint in de basisopstelling in het Champions League-duel met Manchester City. De vorige ontmoeting, in Parijs, eindigde in een 2-2 gelijkspel.

De Franse trainer Laurent Blanc moet schuiven in zijn defensie, aangezien David Luiz in de vorige wedstrijd tegen de Engelsen een gele kaart pakte en daardoor geschorst is. Serge Aurier, die in de heenwedstrijd nog rechtsback stond, schuift nu naar het centrum, waardoor er een plekje aan de rechterkant is vrijgekomen voor Van der Wiel, die in het vorige duel nog inviel en inmiddels op zes Champions League-wedstrijden staat in het huidige seizoen. Marquinhos krijgt in Manchester een basisplaats op het middenveld, aangezien ook Blaise Matuidi geschorst is na een gele kaart.

Bij Manchester City geen wijzigingen in de basisopstelling ten opzichte van het vorige duel. Dit betekent dat Kevin De Bruyne, David Silva en Jesús Navas achter spits Kun Agüero acteren en Fernando in een controlerende rol speelt. Fernandinho en Fernando moeten het middenveld van Paris Saint-Germain in toom houden en daarnaast de creatievere spelers van ballen voorzien.

De wedstrijd is vanaf 20.45 LIVE te volgen!

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner