12.04.2016 22:38

City debuteert in halve finale na winst op PSG

Voor het eerst in de clubgeschiedenis heeft Manchester City zich geplaatst voor de halve finale van de Champions League. Na de 2-2 in Parijs was een 1-0 overwinning op Paris Saint-Germain ruim voldoende in het Etihad Stadium.

Na wat aftasten was het Paris Saint-Germain dat voor het eerste vuurwerk zorgde. Zlatan knalde na vijftien minuten spelen een vrije trap van ongeveer dertig meter snoeihard onder de lat, maar Joe Hart pareerde knap. Vervolgens werd Manchester City sterker. Kun Agüero schoot eerst nog hard in het zijnet, maar kreeg na een half uur een niet te missen kans. De Argentijn werd neergelegd door doelman Kevin Trapp en mocht vanaf elf meter aanleggen voor de 1-0. De spits, dit seizoen goed voor 23 doelpunten in diverse competities, schoof de bal echter naast.

Paris Saint-Germain begon ook in de tweede helft, met Lucas voor de geblesseerde Thiago Motta, aanvallend. Zlatan pegelde opnieuw een vrije trap op de vuisten van Hart en Lucas scoorde op aangeven van Edinson Cavani, die echter teruggevlagd werd voor buitenspel. Manchester City kwam niet meer aan voetballen toe in eigen huis en zag Hart opnieuw belangrijk zijn, ditmaal op een kopbal van Thiago Silva, die vrij werd gelaten bij een corner, maar de bal niet goed genoeg raakte voor de 0-1.

Op het moment dat de uitploeg zich klaarmaakte voor een slotoffensief, sloeg Kevin De Bruyne genadeloos toe. De van een zware blessure herstelde Belg schonk zichzelf een paar centimeter ruimte op de rand van de zestien en schoof heerlijk raak met rechts: 1-0. Paris Saint-Germain, dat nog nooit zo vroeg in het seizoen kampioen werd in de Ligue 1, ging op Europees niveau door de knieën en kon, ondanks een afgekeurd doelpunt van Zlatan, de Zweed stond buitenspel bij een voorzet, geen vuist meer maken in Engeland.

Manchester City staat door de overwinning op de Fransen voor het eerst in de halve finale van het kampioenenbal. In de voorgaande twee edities van de Champions League strandde de ploeg in de achtste finales, daarvoor was de groepsfase, met onder andere Ajax als tegenstander, het eindpunt voor Manchester City. De halve finales worden eind april en begin mei afgewerkt.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner