14.04.2016 23:50

Sevilla naar halve finale EL na strafschoppen

Sevilla heeft de halve finale van de Europa League bereikt na strafschoppen. In de reguliere speeltijd en na verlenging eindigde het duel in 1-2, net als vorige week in Bilbao. Beñat werd uiteindelijk de schlemiel.

Al vroeg in de wedstrijd dacht Sevilla recht te hebben op een penalty. Een voorzet van Mariano leek op de hand van Balenziaga terecht te komen, maar de scheidsrechter besloot er niet voor te fluiten, tot ongenoegen van de thuisploeg. Even later was er een grote kans voor Aduriz, die de bal aangespeeld kreeg van De Marcos. Doelman David Soria kwam uit zijn doel om het Aduriz zo lastig mogelijk te maken, waardoor de spits uiteindelijk in het zijnet schoot. Daarna volgde weer een kans voor Sevilla, nadat Michael Krohn-Dehli de bal voor het doel slingerde en Rami uit kon halen.

Zo bleef het spel gedurende het eerste halfuur in hoog tempo op en neer gaan. Daarna leek Sevilla op twee gedachten te hinken: de 2-1 voorsprong uit het heenduel verdedigen, of blijven aanvallen. Ondanks die twijfels kreeg het de beste kansen. Zo was er vlak voor rust nog een goede combinatie tussen Krohn-Dehli en Timothée Kolodziejczak. Laatstgenoemde kon de bal voorzetten, maar een Baskisch been voorkwam dat de bal ook daadwerkelijk voor het doel terecht kwam.

De tweede helft begon rommelig, maar plots vielen er in twee minuten tijd twee doelpunten. Eerst was het Aduriz die alweer zijn tiende treffer in het huidige Europa League-seizoen maakte. Vanaf de rand van het strafschopgebied haalde hij uit en zag zijn van richting veranderde schot het doel in gaan. Even later trok Sevilla de stand alweer gelijk. Uit een fraaie counter maakte het de 1-1, Kevin Gameiro was het eindstation en mocht de bal binnen tikken.

Na zeventig minuten kreeg Athletic een flinke domper te verwerken, toen Aduriz zich met een blessure moest laten vervangen. Dat de ploeg ook zonder de 35-jarige spits kan scoren, bleek tien minuten later. Raúl García stond helemaal vrij en kopte de 1-2 binnen. Dat betekende dat er verlenging kwam, waarin Susaeta en Coke beide de kans hadden om de wedstrijd in het voordeel van hun ploeg te beslissen. Zij slaagden daar echter niet in, waardoor er penalty’s nodig waren om te beslissen wij zich zou plaatsen voor de halve finale. Beñat was de enige die miste, hij schoot recht in de handen van de doelman van Sevilla. Daardoor bereikt Sevilla de halve finale van de Europa League.

Door: Jessica Westdijk