15.04.2016 10:45

Tuchel is 'helemaal leeg' na uitschakeling

Er leek halverwege niets aan de hand voor Borussia Dortmund. Met een 0-2 voorsprong was de volgende ronde binnen handbereik. Toch ging het in de laatste minuten nog gruwelijk mis voor de Duitsers. Trainer Thomas Tuchel was na afloop aangeslagen.

"We zijn leeg, helemaal leeg", klonken de woorden van de verliezende trainer op de persconferentie. "Het voelt aan, zoals het is. We waren dicht bij een groot doel, bij een mijlpaal. We hebben het echter niet gered. Nadat we op 1-3 waren gekomen, wisten we ons geen raad meer met de riskante manier van spelen van Liverpool. Dat was de realiteit."

Na de gelijkmaker van Liverpool ging het hele stadion achter de thuisploeg staan. "Het was enorm emotioneel. In de slotfase, na de 3-3, geloofde heel het stadion dat het zou gaan gebeuren. Het moest zo zijn. Als je ergens zo hard in gelooft, kan het uitkomen."

Toch kan Tuchel zijn ploeg niets kwalijk nemen: "We hebben gescoord, maar we hebben het niet afgemaakt. Sport draait om winnen en dat is ons niet gelukt. Dat moet je accepteren en je moet het verlies met eer dragen. Daarom wil ik Liverpool bij dezen feliciteren. Wij incasseren deze nederlaag als kampioenen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner