27.04.2016 10:45

Hazard: "Ik wil de ster worden van het EK"

Eden Hazard is bezig aan een zeer teleurstellend seizoen tot nu toe bij Chelsea. De buitenspeler, die vorig seizoen nog beste speler van de Premier League was, wil dit rechtzetten door dé uitblinker van het EK in Frankrijk te worden.

België beschikt over een uitstekende selectie met spelers als Kevin De Bruyne, Vincent Kompany en Thibaut Courtois. Toch hoopt Hazard degene te zijn die de meeste hoge ogen zal gooien. "Ik wil de ster worden van het EK en ik denk dat heel België dat ook wil. Ik ga het maximum geven om te kunnen slagen en ik zal klaar zijn bij de start van het toernooi. Ik zal alles geven om het EK te winnen."

Na 27 Premier League-duels staat de doelpuntenteller op slechts drie goals. Bovendien draait hij nu met enige regelmaat mee in het roulatiesysteem van Guus Hiddink, mede omdat Hazard niet fit zou zijn volgens de Nederlander. "Aan de kant staan is niet cool, maar het stelt je wel in staat om te ontspannen en wat uit te rusten", meent de buitenspeler in gesprek met Antenne Centre.

De wisselbeurten kunnen anderzijds ook positieve uitwerkingen hebben. "Ik zal wellicht frisser zijn voor het EK. Na een maand aan de zijlijn stond ik alvast te popelen om het gras op te gaan en te scoren", vervolgt Hazard. Op veertienjarige leeftijd vertrok de Belg naar Lille en daarom vindt hij het jammer dat de Rode Duivels geen wedstrijden spelen in het stadion van die club. "Ik hoop dan maar in de kwartfinale of in de halve finale."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner