27.04.2016 11:58

Gabi hoopt met vechtlust Bayern te verslaan

Gabi
Gabi

Atlético Madrid-aanvoerder Gabi hoopt dat zijn ploeg op basis van mentaliteit en een goede inzet de kwaliteiten van Bayern München kan overtroeven. De routinier is er zich van bewust dat de Duitsers favoriet zijn in de halve finale van de Champions League.  

"Voor de start van het seizoen zag niemand ons als favoriet, maar met ons enthousiasme, onze inzet en onze levensstijl kunnen we ons meten met ploegen als Barcelona, Real Madrid en Bayern. Al zullen zij dan altijd de favoriet zijn", zegt de aanvoerder tijdens de persconferentie die vooraf ging aan het Champions League-duel.

Gabi is onder de indruk van de ploeg van Pep Guardiola. "Ze zijn ontzettend goed. Guardiola laat ze op verschillende manieren spelen. Voor vrijwel ieder probleem heeft Bayern een oplossing", zegt de 32-jarige middenvelder vol bewondering. Gabi kijkt uit naar de strijd op het middenveld.

"Dat wordt een mooi gevecht. Bayern heeft een mix van routine en talent, met bijvoorbeeld Xabi Alonso en Thiago Alcántara. Zij zullen in ieder geval het meeste balbezit hebben", kijkt de ervaren speler alvast vooruit. Net als ploeggenoot Torres hoopt Gabi dat Atlético wint zodat het 113-jarig bestaan van dinsdag 26 april nog meer glans krijgt.

"We spelen niet alleen om de finale te bereiken, maar ook voor de historie van Atlético. Er is niets mooiers dan met die gedachte te spelen", doelt de middenvelder op het jubileum van zijn club. Een halve finale zit er voor de geblesseerde Diego Godín en Tiago in ieder geval niet in. Yannick Ferreira Carrasco is, ondanks dat hij afgelopen weekend geblesseerd uitviel met een blessure, wel van de partij.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner