28.04.2016 20:16

Niet Sturridge, maar Firmino in de spits

Roberto Firmino balt zijn vuist naar het publiek na de ruime 3-0 overwinning op Manchester City. (02-03-2016)
Roberto Firmino balt zijn vuist naar het publiek na de ruime 3-0 overwinning op Manchester City. (02-03-2016)

Liverpool-trainer Jürgen Klopp heeft voor de belangrijke Europa League-halve finale tegen Villarreal gekozen om goudhaantje Daniel Sturridge op de bank te laten. Roberto Firmino start in de spits voor The Reds.

In het thuisduel met Newcastle United gaf Liverpool-coach Jürgen Klopp spelers als Nathaniel Clyne en Coutinho rust. Zij doen in Estadio El Madrigal gewoon weer mee bij de Engelse equipe. Het enige opvallende aan het team van Liverpool is het ontbreken van Daniel Sturridge, die zijn rentree tegen Newcastle bekroonde met een doelpunt in 67 seconden. Tegen Villarreal doet hij niet mee; Roberto Firmino start in de centrumaanval van The Reds. Achter hem spelen Adam Lallana en de eerder genoemde Coutinho. Lucas Leiva, Joe Allen en James Milner maken het middenveld af. De wegens een schorsing ontbrekende Mamadou Sakho wordt vervangen door Kolo Touré.

Bij thuisploeg Villarreal zijn weinig verrassingen zichtbaar. Trainer Marcelino verwelkomt rechtsback Juame Costa weer terug in zijn elftal, waardoor Antonio Rukavina vanaf de bank begint. Een andere aanpassing ten opzichte van de wedstrijd tegen Real Sociedad, afgelopen zondag, is het wegvallen van Samu Castillejo. De vleugelspeler, die scoorde in de kwartfinale tegen Sparta Praag, is gepasseerd door Jonathan Dos Santos. De rest van Marcelino's elf namen zijn identiek aan de namen die tegen Sociedad ook speelden.

Het duel is vanaf 21.05 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner