03.05.2016 14:11

Ronaldo: "Ben onderdeel van voetbalhistorie"

Im Auswärtsspiel bei Rayo Vallecano ist der Real-Star zum Zuschauen gezwungen
Im Auswärtsspiel bei Rayo Vallecano ist der Real-Star zum Zuschauen gezwungen

Cristiano Ronaldo neemt het morgenavond in eigen huis op tegen Manchester City. De Portugees barst van het zelfvertrouwen en hoopt zijn prestaties nog unieker te maken dan ze al zijn.

Tegen VfL Wolfsburg was het Ronaldo die met drie doelpunten zijn ploeg naar de halve finale loosde. Zijn hattrick bracht zijn totaal naar 93 doelpunten in de Champions League, daar had hij 125 wedstrijden voor nodig.

"Ik twijfel er niet over dat ik de geschiedenisboeken inga", zegt de aanvaller in gesprek met UEFA.com. "Of mensen het nou leuk vinden of niet, de cijfers spreken voor zich. De een vindt het leuker dan de ander, maar ik sta al tussen al die andere grootheden en ben nu al onderdeel van de voetbalhistorie."

Het is nog onduidelijk of Ronaldo morgen kan meespelen tegen Manchester City. De aanvaller moest de heenwedstrijd al aan zich voorbij laten gaan vanwege een bovenbeenblessure. Wel of geen deelname morgen, Ronaldo weet precies waar zijn doelen liggen. "Het is een voorrecht de all time-topscorer te zijn. Ik ben zo gelukkig geweest de Champions League al twee keer te hebben gewonnen. Nu wil ik meer, nog dit jaar."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner