04.05.2016 09:10

Simeone kan geluk niet op na bereiken finale

Ondanks de 2-1 nederlaag in München, mag Atlético Madrid zich de finalist van de Champions League noemen. Trainer Diego Simeone was na afloop ontzettend trots op zijn ploeg en noemde de prestatie loon naar werken.

"We verslaan de beste club in de wereld. Tegen Bayern hebben we in 180 minuten laten zien dat het werk van drie jaar zich heeft uitbetaald. We hebben nu twee van de drie beste ploegen in Europa overwonnen", waren de woorden van de trainer na afloop op de persconferentie.

Het ging niet gemakkelijk voor Atlético, dat zag ook Simeone. "Bayern heeft een geweldig team en dat zag je voor rust ook terug. De gemiste penalty gaf ons leven", refereerde de Argentijn aan de misser van Thomas Müller. "We hebben onze kracht als team getoond. De slotfase met vijf minuten blessuretijd was voor mij als een film. Maar we hebben de thriller overleefd en daar ben ik heel erg blij mee."

"We hebben geleden in deze wedstrijd, maar het was de pijn waard. De vreugde over de plaatsing voor finale in de Champions League vergoedt alles", besloot de trainer

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner