08.05.2016 09:12

Kompany mist het Europees Kampioenschap

Via een emotioneel bericht op Facebook heeft Vincent Kompany laten weten dat hij niet kan spelen voor België op het aankomende Europees Kampioenschap. De mandekker kampt met een liesblessure die hij met Manchester City opliep en is niet op tijd fit voor het Europese eindtoernooi.

"Ik kan hier nu staan met zelfmedelijden. Ik kan vrezen voor mijn carrière, zoals anderen dat mogelijk doen. Ik kan opgeven, maar zo ben ik niet. " Kompany kwakkelde dit seizoen al met blessures en miste meer dan de helft van de duels die zijn werkgever speelde in Engeland en Europa.

Afgelopen week ging het al vroeg mis voor de Belgische mandekker. In de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid leek de aanvoerder zich te verstappen, waarna hij zich binnen tien minuten moest laten vervangen. België speelt komende zomer tegen Italië, Ierland en Zweden in de groepsfase en Kompany zal uiteraard juichen voor de Rode Duivels.

"Ik heb er vertrouwen in dat mijn vrienden en teamgenoten het goed gaan doen en ons trots maken op het EK in Frankrijk. Ik ben nu officieel de grootste fan en ik zal er zijn om ze te steunen. Vanuit een ziekenhuisbed, nooit opgevend, Vincent Kompany."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner