17.05.2016 14:10

Spaanse bondscoach legt gemaakte keuzes uit

De Spaanse bondscoach tijdens de interland tegen Italië. (28-06-2013)
De Spaanse bondscoach tijdens de interland tegen Italië. (28-06-2013)

Het zou voor velen als een verrassing zijn gekomen dat Diego Costa, Fernando Torres en Juan Mata komende zomer niet zullen spelen op het EK in Frankrijk. Costa liet zich twee jaar geleden zelfs naturaliseren tot Spanjaard, maar is er na het WK van 2014 nu niet meer bij.

"We hebben de situatie van een ieder bekeken, maar we wilden niet te veel spelers erbij wiens inzetbaarheid twijfelachtig was", zei trainer Vicente del Bosque tegenover de Spaanse journalisten. "Van Lucas Vázquez is de situatie anders, omdat we zeker weten dat hij goed herstelt. Zo gaan dat soort dingen, je kunt er maar 25 oproepen." Dat Torres er niet bij is, kon hij ook toelichten. "Hij maakte net zo veel kans als een ander om erbij te komen: niet meer, niet minder. Hij heeft ook niet onvoldoende gepresteerd, ofzo."

Ook Mata, die toch veel speelde bij Manchester United, zou verrast zijn geweest met de keuze van Del Bosque. "Op die positie is er veel concurrentie. Maar we kunnen niet op basis van gevoel kiezen, we moeten gewoon knopen doorhakken en sommige daarvan zijn pijnlijk. Het zij zo."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner