17.05.2016 16:04

Desailly vindt Frans elftal beter dan in 1998

Roy Makaay en Marcel Desailly in een duel op het EK 2000. (21-10-2000)
Roy Makaay en Marcel Desailly in een duel op het EK 2000. (21-10-2000)

Voormalig Frans international Marcel Desailly denkt dat Frankrijk het in zich heeft om, net als in 1998, een groot toernooi in eigen land te winnen. Hij vindt het huidige elftal zelfs beter dan het team dat in 1998 en 2000 het WK en EK won.

"Ik denk dat Frankrijk een geweldig team heeft en als je naar de individuele kwaliteiten kijkt zul je versteld staan", zegt hij in een interview met Goal. "We moeten alleen nog zien of ze op het moment dat het er op aankomt goed samen kunnen spelen om op hun best te zijn. Dat is de enige twijfel die we hebben, want de kwaliteit, die hebben we zeker. Misschien nog wel meer dan de teams van mijn generatie, als je de spelers vergelijkt zijn ze individueel beter. Ze hebben meer dan wij hadden."

Desailly verwacht veel van Paul Pogba, Antoine Griezmann en Raphaël Varane. "We verwachten zeker dat Paul Pogba op zijn best gaat spelen en we willen zien of Antoine Griezmann kan laten zien dat hij erg belangrijk kan zijn voor het team. We willen zien dat Raphaël Varane de leider van de verdediging wordt, dus Varane moet leiderschap achterin tonen, Pogba op het middenveld en Griezmann voorin natuurlijk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner