18.05.2016 19:57

Sturridge en Gameiro in Europa League-finale

Daniel Sturridge en Kevin Gameiro moeten voor de doelpunten zorgen in de Europa League-finale tussen Liverpool en Sevilla. Beiden kregen in het vorige duel van hun werkgever rust, maar keren terug in het Europese onderonsje.

Liverpool nam het zonder Sturridge op tegen West Bromwich Albion in de Premier League, toen speelde de Belg Christian Benteke vanaf het eerste fluitsignaal. De spits zit nu, samen met landgenoot Divock Origi, op de bank. Jürgen Klopp heeft naast zijn wijziging in de spits zijn hele elftal omgegooid. In Engeland speelde Liverpool nergens meer voor, dus kregen alle basisspelers rust. Zo keren spelers als Emre Can, Roberto Firmino, Coutinho en Dejan Lovren terug in de basisopstelling.

Ook Sevilla was al klaar in de Primera División, maar lang niet alle basisspelers werden gespaard tegen Athletic Bilbao. Adil Rami, Timothée Kolodziejczak en Steven N'Zonzi speelden vanaf het begin, terwijl Daniel Carriço, Escudero en Grzegorz Krychowiak invielen. Sevilla heeft overigens mazzel dat rode kaarten vanuit de vaderlandse competitie niet blijven staan in de Europa League, aangezien Kolodziejczak en Coke zich afgelopen weekend misdroegen. Aanvoerder Coke is er woensdagavond gewoon bij in de finale.

De wedstrijd is vanaf 20.45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner