19.05.2016 09:00

Klopp baalt: "We verloren het geloof"

Liverpool-trainer Jürgen Klopp denkt te weten waar het woensdagavond misging voor zijn ploeg. De Duitse oefenmeester zag zijn spelers bezwijken onder de druk, waardoor er uiteindelijk met 3-1 werd verloren van Sevilla in de Europa League-finale.

Voor rust kwam Liverpool op een 1-0 voorsprong, maar na rust moesten The Reds vrijwel meteen een tegentreffer incasseren. "We verloren het geloof in onze manier van spelen volledig", zei Klopp na afloop tijdens de persconferentie. "Als je met 1-0 gaat rusten is dat meestal goed. Die eerste tegengoal was het probleem ook niet, maar wel wat daarna gebeurde."

"Dat toont aan dat we nog niet zo ver zijn als we gehoopt hadden", vervolgt Klopp. "We moeten van deze ervaring leren en verdergaan, ik weet zeker dat we er sterker van worden. Maar vanavond overheerst de teleurstelling en frustratie. Het is mijn taak ervoor te zorgen dat de spelers niet bezwijken onder de druk. Op dit moment ben ik verantwoordelijk voor ons optreden. Ik heb echter met mijn spelers gesproken en er was geen kritiek."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner