19.05.2016 09:12

Unai Emery: "Ze hadden ons kunnen verslaan"

Sevilla-trainer Unai Emery is van mening dat Sevilla geluk heeft gehad in de finale van de Europa League tegen Liverpool (3-1 winst). Liverpool was de bovenliggende partij in de eerste helft en had de wedstrijd kunnen beslissen.

"De rust kwam op een ideaal moment, we konden even ons hoofd leegmaken", zei de Spaanse oefenmeester  op de website van de UEFA. "Daarna waren we weer onszelf. In de eerste helft had Liverpool duidelijk de overhand, ze hadden ons kunnen verslaan. Het was duidelijk dat we een tandje bij moesten schakelen, pas na de 1-1 vlak na de hervatting kregen we zelfvertrouwen."

Sinds 2006 wist Sevilla de Europa League/UEFA Cup vijf keer te winnen. "We houden van dit toernooi, het is ons toernooi. Ook dit seizoen hebben we genoten van alle Europese duels", aldus Unai Emery, die weet dat er binnenkort weer een finale op het programma staat. Sevilla neemt het dan in de Copa del Rey op tegen FC Barcelona. "We moeten hiervan genieten, omdat dit een uniek moment is. Tegelijkertijd dienen we ons al langzaam te richten op die wedstrijd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner