20.05.2016 12:13

Kompany steunt België vanaf de tribune

Vincent Kompany wil ondanks zijn blessure betrokken blijven bij de prestaties van België op het EK. De centrale verdediger komt niet in actie tijdens het toernooi, maar reist wel af naar Frankrijk. De speler van Manchester City bekijkt de duels vanaf de tribune.

Kompany zou volgens het televisieprogramma Fanatico ook mee kunnen als onderdeel van de trainersstaf. "Wat zou ik in de staf doen? Ik heb een familie met drie kinderen. Ik zal naar de wedstrijden komen, maar het is niets voor mij om een maand lang koffie of rode wijn te drinken in een hotel. Ik ga de jongens wel steunen, misschien zelfs net voor de wedstrijd. Ik maak zo'n toernooi graag mee als ik speel. Zo niet, dan laat ik het graag aan anderen over."

De verdediger is inmiddels met een operatie geholpen aan zijn heupblessure. "Ik voel me nog veel te goed. Ik heb het gevoel dat me een van mijn beste jaren is ontnomen. Nu de operatie goed is verlopen, kan ik weer vooruitkijken. Ik begrijp dat mensen zich zorgen maken, dat deze zoveelste blessure de genadeklap zal zijn. Maar ik zal zelf wel een beslissing nemen. Ik voel me nog veel te goed."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner