25.05.2016 11:35

Ramos blij dat hij Real Madrid trouw bleef

Sergio Ramos (l.) en Gerard Piqué discussiëren tijdens het competitieduel FC Barcelona - Real Madrid (02-04-2016).
Sergio Ramos (l.) en Gerard Piqué discussiëren tijdens het competitieduel FC Barcelona - Real Madrid (02-04-2016).

Twee jaar geleden vertolkte Sergio Ramos een heldenrol in de Champions League finale. De verdediger zorgde vlak voor het laatste fluitsignaal voor de gelijkmaker en dwong zo een verlenging af. In die extra half uur trok Real Madrid de winst naar zich toe. En dat kunstje wil Ramos zaterdag herhalen.

Toch had het ook zomaar gekund dat Ramos dit seizoen in Engeland had gespeeld. De rechtsback kwam er met de onderhandelingen niet uit met de Spaanse club en flirtte in de media met Manchester United. Achteraf is Ramos blij dat hij Real Madrid trouw is gebleven.

"Het is goed geweest dat ik niet naar Manchester ben vertrokken", geeft Ramos toe in gesprek met El Laguero. "De beslissingen die destijds zijn genomen, zijn gelukkig goed uitgepakt. Ik ben er trots op dat ik nog vele jaren bij Real zal spelen."

En nu is de verdediger zelfs de absolute leider: "De aanvoerdersband weegt natuurlijk zwaar, zeker als je kijkt naar de geschiedenis van deze club. De captain moet een voorbeeld stellen als je iets wil van je ploeggenoten. Als de tegenstander het spelletje vies wil spelen, dan ben ik de eerste die in de modder duikt. Het is een enorme eer om aanvoerder te zijn van Real en ik probeer deze rol zo goed mogelijk te vervullen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner