25.05.2016 20:36

Meer defensieve problemen voor Frans elftal

Didier Deschamps kijkt vanaf de zijlijn toe het Frans elftal het doet in de oefeninterland tegen Nederland. (25-03-2016)
Didier Deschamps kijkt vanaf de zijlijn toe het Frans elftal het doet in de oefeninterland tegen Nederland. (25-03-2016)

Didier Deschamps kan de komende oefeninterland tegen Kameroen niet beschikken over Jérémy Mathieu. De Franse bondscoach maakt woensdag bekend dat de verdediger van FC Barcelona kampt met een kuitblessure. Mathieu is niet de eerste verdediger die wegvalt.

Dinsdag werd duidelijk dat Raphaël Varane niet deelneemt aan het EK in Frankrijk. De verdediger van Real Madrid is de komende tijd uitgeschakeld met een hamstringblessure. Mamadou Sakho (Liverpool) werd betrapt op doping en is geschorst. "Ik had graag wat minder problemen gehad, maar ze zijn er nu eenmaal. We moeten er maar op de best mogelijke manier mee omgaan", zei de bondscoach woensdag op de persconferentie.

Deschamps gaat er wel vanuit dat Mathieu op tijd fit is voor het EK dat op 10 juni in Frankrijk begint. De Fransen openen het eindtoernooi met een wedstrijd tegen Roemenië.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner