26.05.2016 11:02

Zweedse bondscoach hoopt op Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović (l.) gaat in discussie met scheidsrechter Bas Nijhuis (r.) tijdens het oefenduel Zweden - Tsjechië (29-03-2016).
Zlatan Ibrahimović (l.) gaat in discussie met scheidsrechter Bas Nijhuis (r.) tijdens het oefenduel Zweden - Tsjechië (29-03-2016).

Erik Hamrén, bondscoach van Zweden, hoopt dat Zlatan Ibrahimović ook na het EK actief blijf voor Zweden, maar Hamrén weet dat er maar één man een definitieve beslissing kan maken en dat is Ibrahimović zelf.

"Fysiek gezien is er geen enkele twijfel dat hij nog jaren meekan", spreekt de Zweedse bondscoach vol lof over Ibrahimović op FIFA.com. "Maar de grote vraag is of hij na zo'n lange carrière nog gemotiveerd is voor nog een campagne. Daar moet hij na het EK antwoord op geven. En alleen Zlatan zelf kan dat doen."

"Hij is onze matchwinner, zo simpel is het", vervolgt Hamrén zijn lofzang. "Hij is fantastisch geweest, we mogen ons gelukkig prijzen dat we een speler hebben zoals hij die zoiets presteert op regelmatige basis. Met Zlatan weten we dat we een speler van wereldklasse hebben die wedstrijden voor ons wint, als we als team verder alles goed doen."

Hamrén maakte Ibrahimović na zijn terugkeer in 2012 aanvoerder van de nationale ploeg. "Dat heb ik gedaan omdat ik wil dat hij zijn verantwoordelijkheid pakt, de echte leider is. Dat heeft hij fantastisch gedaan. Alles waarvan ik wilde dat hij zou brengen als aanvoerder, heeft hij gebracht. Je moet niet vergeten dat de helft van mijn ploeg opgroeide met Zlatan als idool. Dat zorgde voor een bijzondere relatie, maar hij is daar fantastisch mee omgegaan."

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner