26.05.2016 20:01

Griezmann gaat Benzema en Varane opjutten

Antoine Griezmann krijgt in de eerste helft van de wedstrijd PSV - Atlético Madrid een enorme kans om de score te openen, maar zijn stift wordt gekeerd door Jeroen Zoet. (24-02-2016)
Antoine Griezmann krijgt in de eerste helft van de wedstrijd PSV - Atlético Madrid een enorme kans om de score te openen, maar zijn stift wordt gekeerd door Jeroen Zoet. (24-02-2016)

Antoine Griezmann hoopt zijn Franse vrienden bij Real Madrid aanstaande zaterdag in de Champions League-finale de baas te zijn. De Fransman maakte zeven van de zestien doelpunten van Atlético Madrid in het miljoenenbal en is daarmee van belangrijke waarde gebleken voor zijn ploeg.

Op de website van de FIFA zegt de Fransman dat het hem niet uitmaakt om matchwinner te worden in de finale. "Het maakt mij niet uit of het Fernando Torres, Saúl of wie dan ook is die scoort. Het enige wat telt is dat we winnen en de beker omhoog kunnen houden."

Voor Atlético Madrid is deze finale ook weer een kans om revanche te nemen op de verloren finale van twee jaar geleden. "De mensen hier willen heel graag weer een finale spelen. Maar dat geldt ook voor de spelers die er toen niet bij waren en nog nooit een finale hebben gespeeld", doelt hij op zichzelf.

Persoonlijk is het voor Griezmann een speciale wedstrijd aangezien hij tegenover zijn vriend en landgenoot Karim Benzema zal staan. Raphaël Varane moet de ontmoeting laten schieten vanwege een blessure. "We hebben elkaar nog geen berichtjes gestuurd, maar ik ben er zeker van dat dat zal gebeuren als de finale dichterbij komt. We gaan elkaar een beetje opjutten, maar we wensen elkaar ook veel geluk. Ze zijn vrienden van mij en ik wens ze altijd het beste, met uitzondering van zaterdag."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner