27.05.2016 16:09

Bankzitter Nemec gelooft in Slowakije

Willem II-speler Adam Nemec is teleurgesteld in het verlies op bezoek bij ADO Den Haag (17.04.2016).
Willem II-speler Adam Nemec is teleurgesteld in het verlies op bezoek bij ADO Den Haag (17.04.2016).

Adam Nemec heeft dit seizoen grotendeels op de bank bij Willem II doorgebracht. Toch mag de international van Slowakije rekenen op een basisplaats bij de nationale ploeg. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Slowakije zich heeft geplaatst voor een EK.

Na de 2-4 zege bij Luxemburg, waarin Nemec een belangrijke rol speelde met een doelpunt, was de eerste plaatsing voor een EK een feit. "Dat hebben we natuurlijk flink gevierd. Iedereen was dronken die nacht. In het spelershotel ging na terugkomst het brandalarm af. Een dag later praatten we daarover bij ons ontbijt, maar niemand kon zich nog herinneren wat er was gebeurd. Of en wat we hadden gedaan. Dat zei voldoende en gaf ook veel aan over het groepsgevoel", vertelt de aanvaller in gesprek met ELF Voetbal Magazine.

Slowakije is ingedeeld in groep B samen met Wales, Rusland en Engeland. "Een lastige poule, maar het had slechter kunnen aflopen. Tsjechië heeft de 'Poule des Doods' getroffen met Spanje, Turkije en Kroatië. Het is niet verkeerd dat we tegen Wales openen. Tegen hen is de kans het grootst om drie punten te pakken."

"Op een eindtoernooi is de openingswedstrijd altijd het belangrijkst. Als we die winnen, versterkt dat het vertrouwen en staat een land al bijna in de volgende ronde. We speelden in maart een oefeninterland tegen Ierland. Een fysiek sterke ploeg. Ik verwacht van Wales hetzelfde. Al heeft dat in Gareth Bale natuurlijk nog een speciale speler."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner