28.05.2016 13:55

Wales vreest voor blessure Bale in CL-finale

Voor heel Wales wordt het zaterdag een spannende avond. Niet alleen kan sterspeler Gareth Bale de Champions League winnen met zijn club Real Madrid, ook is er de vrees voor een blessure.

Van de elf doelpunten die het land heeft gemaakt in de EK-kwalificatie, nam de aanvaller er maar liefst zeven voor zijn rekening. Een blessure in de kraker met rivaal Atlético, zou dan ook een grote domper zijn, zo ziet ook bondscoach Chris Coleman. "Het is fantastisch als een jongen uit Cardiff straks voor de tweede keer de Champions League wint. Wij hopen allemaal dat Real opnieuw gaat winnen", doelde hij op de eerder gewonnen prijs in 2014, ook tegen Atlético.

Aanvoerder Ashley Williams sluit zich bij zijn oefenmeester aan. "Ik weet niet of ik wel durf te kijken. Aan de ene kant ben ik blij voor Gareth dat hij mag uitkomen op dit podium en ik hoop dat hij wint. Aan de andere kant hoop ik alleen maar dat hij fit blijft. Ik wil niet naar hem kijken, want iedere keer als hij naar de grond gaat, raak ik in paniek", vertelde de captain aan ESPN.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner