29.05.2016 20:04

Duitsland kent slechte voorbereiding op EK

Duitsland heeft een slechte generale repetitie afgewerkt voor het EK. In eigen huis werd met 1-3 verloren van Slowakije. Mario Gomez zette de Duitsers nog wel op voorsprong, maar Slowakije toonde veerkracht.

In de WWK Arena in Augsburg moest Duitsland tegen EK-ganger Slowakije voor een feestje zorgen. De 'uitzwaaiwedstrijd' ging echter verloren. Gomez tekende vanaf elf meter nog de openingstreffer aan, maar daarna nam Slowakije het heft in handen.

Marek Hamšík pegelde de Slowaken op gelijke hoogte. Met een afstandsschot in de verre kruising kwam Slowakije vijf minuten voor rust op gelijke hoogte. Even later kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. Michal Duris zorgde ervoor dat Slowakije met een voorsprong de rust in ging.

Vlak na rust werd het alleen maar erger voor Duitsland. Juraj Kucka maakte de 1-3, waarna de wedstrijd was beslist. Duitsland kon geen vuist meer maken, waardoor Slowakije verrassend met de overwinning naar huis ging.

Duitsland speelt op 12 juni haar eerste groepswedstrijd tegen Oekraïne. Polen en Noord-Ierland complementeren de groep C. Slowakije opent haar EK op 11 juni tegen Wales. Andere tegenstanders in groep B zijn Engeland en Rusland.