30.05.2016 21:26

Bellerín mogelijk toch naar EK: "Enorme eer"

Hector Bellerín en Neymar in duel tijdens de achtste finale van de Champions League. (16-03-2016)
Hector Bellerín en Neymar in duel tijdens de achtste finale van de Champions League. (16-03-2016)

Het lijkt erop dat Héctor Bellerín zich kan gaan opmaken voor het EK in Frankrijk komende zomer. De rechtsback van Arsenal speelde een goed seizoen maar werd in eerste instantie niet geselecteerd door bondscoach Vicente Del Bosque.

Dani Carvajal raakte echter geblesseerd tijdens de Champions League-finale, hierdoor lijkt er een plek vrijgekomen te zijn voor Bellerín. De rechtsback stond op de stand-by lijst van de bondscoach en traint momenteel al mee met het Spaanse elftal. Hoewel het nog niet officieel is, weet de Gunner ook dat hij goede papieren heeft om alsnog naar Frankrijk af te reizen. "Ik ben beschikbaar als de coach mij nodig heeft", zegt hij. "Ik zou het een geweldige ervaring vinden. Ik had al een vakantie met mijn familie gepland, maar ik zou deze trip graag afzeggen voor het EK met de nationale ploeg."

"Ik wil eerst zeggen dat ik Carvajal een goede revalidatie toewens. Hij is een ploeggenoot en het is belangrijk dat hij sterker terugkeert. Ik blijf bij de nationale ploeg, totdat de bondscoach zegt dat hij me niet meer nodig heeft. Ik heb bij alle Spaanse jeugdelftallen gezeten, dus voor mij is dit een enorme eer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner