31.05.2016 13:38

Reus niet opgenomen in EK-selectie Duitsland

Joshua Kimmich (r.) hijgt Marco Reus (l.) in de nek tijdens het competitieduel Borussia Dortmund - Bayern München. (05-03-2016)
Joshua Kimmich (r.) hijgt Marco Reus (l.) in de nek tijdens het competitieduel Borussia Dortmund - Bayern München. (05-03-2016)

Marco Reus speelt komende zomer niet op het EK in Frankrijk. De aanvallende middenvelder van Borussia Dortmund is buiten de selectie gelaten door Duits bondscoach Joachim Löw.

De 26-jarige speler heeft sinds de verloren bekerfinale tegen Bayern München last van een spierblessure. Twee jaar geleden moest Reus het WK in Brazilië ook al laten schieten vanwege een enkelblessure. Zonder hem legde de Mannschaft wel beslag op de wereldtitel door in de finale Argentinië te verslaan.

De 29-voudig international dacht op tijd fit te zijn voor het toernooi in Frankrijk, maar de blessure bleek toch te ernstig. Löw heeft in samenspraak met de medische staf besloten Reus te schrappen uit de selectie.

Naast de spelmaker van Borussia Dortmund vielen ook Sebastian Rudy, Karim Bellarabi en Julian Brandt buiten de boot. De geblesseerde Mats Hummels en Bastian Schweinsteiger maken wel deel uit van de 23-koppige selectie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner