31.05.2016 19:25

Özyakup en talent Mor met Turkije naar EK

Oğuzhan Özyakup (l.) passeert Oranje-doelman Jasper Cillessen en schiet Turkije in de EK-kwalificatiewedstrijd op een 1-0 voorsprong. (06-09-2015)
Oğuzhan Özyakup (l.) passeert Oranje-doelman Jasper Cillessen en schiet Turkije in de EK-kwalificatiewedstrijd op een 1-0 voorsprong. (06-09-2015)

Oğuzhan Özyakup mag met Turkije naar het EK in Frankrijk. De in Zaandam geboren voetballer van Beşiktaş maakt deel uit van een selectie van 23 spelers voor de Europese eindronde. Turkije speelt in groep D tegen Kroatië, Tsjechië en Spanje.

De 23-jarige Özyakup verruilde in 2008 de jeugd van AZ voor die van Arsenal. Hij speelt sinds 2012 voor Beşiktaş, waarmee hij eerder deze maand landskampioen werd. Nuri Şahin, oud-speler van Feyenoord en momenteel in dienst van Borussia Dortmund, maakt ook deel uit van de Turkse selectie.

Arda Turan is de beoogde sterspeler van Turkije op het EK. Verrassing in de selectie is de nog maar achttienjarige Emre Mor, die in Denemarken werd geboren en aan het einde van vorig jaar pas zijn debuut maakte in het betaalde voetbal. Mor is een flankspeler, die ook in de punt van de aanval kan spelen. Hij komt momenteel uit voor FC Nordsjælland.

De volledige selectie:

Doel: Volkan Babacan (Medipol Basaksehir), Harun Tekin (Bursaspor), Onur Recep Kivrak (Trabzonspor)

Verdediging: Gokhan Gonul (Fenerbahçe), Sener Ozbayrakli (Fenerbahçe), Caner Erkin (Fenerbahçe), Ismail Koybasi (Beşiktaş), Hakan Balta (Galatasaray), Mehmet Topal (Fenerbahçe), Semih Kaya (Galatasaray), Ahmet Yilmaz Calik (Genclerbirligi)

Middenveld: Nuri Sahin (Borussia Dortmund), Selcuk Inan (Galatasaray), Ozan Tufan (Fenerbahçe), Oguzhan Ozyakup (Beşiktaş), Hakan Calhanoglu (Bayer Leverkusen), Arda Turan (Barcelona), Volkan Sen (Fenerbahçe), Olcay Sahan (Beşiktaş), Yunus Malli (Mainz)

Aanval: Burak Yilmaz (Beijing Guoan), Emre Mor (FC Nordsjaelland), Cenk Tosun (Beşiktaş)

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner