01.06.2016 21:43

IJsland verliest laatste echte test voor EK

IJsland is er niet in geslaagd om de laatste echte test voor het EK in Frankrijk winnend af te sluiten. De IJslanders verloren woensdagavond in Oslo van Noorwegen, dat zich net als de Nederland niet wist te plaatsen voor het eindtoernooi. IJsland oefent in de aanloop naar het EK nog tegen voetbaldwerg Liechtenstein.

De IJslanders keken in Noorwegen al na één minuut spelen tegen een achterstand aan, door een doelpunt van Stefan Johansen. Sverrir Ingason trok de stand gelijk, maar Pål Helland zorgde er nog voor rust voor dat de Noren weer op voorsprong kwamen. Alexander Sørloth (FC Groningen) tekende in de tweede helft voor de 3-1. Oranje-beul Gylfi Sigurðsson benutte nog een strafschop en besloot de wedstrijd op 3-2.

IJsland, dat zich op overtuigende wijze kwalificeerde voor het eindtoernooi in Frankrijk, is niet in de zwaarste groep ingedeeld op het EK. De IJslanders nemen het in Groep F op tegen Portugal, Oostenrijk en Hongarije.