02.06.2016 14:19

Cantona steunt uitspraken Benzema

Karim Benzema doet zijn sok goed tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Real Madrid en AS Roma. (17-02-2016)
Karim Benzema doet zijn sok goed tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Real Madrid en AS Roma. (17-02-2016)

De uitspraken van Karim Benzema blijft de Franse voetbalwereld bezig houden. De spits zette vraagtekens bij de reden waarom hij niet is opgenomen in de EK-selectie. Benzema gelooft dat bondscoach Didier Deschamps een knieval heeft gemaakt voor de rechts-populistische partij in Frankrijk, die snel aan populariteit wint. En Éric Cantona kan zich wel vinden in de uitspraken van de Real Madrid-speler.

"Ik wil wel even duidelijk stellen dat hij Deschamps op geen enkel moment heeft beschuldigd van racisme", begint Cantona zijn verhaal in Libération. "Hij heeft alleen gezegd dat het besluit van de bondscoach gebaseerd is op de publieke opinie, die het resultaat is van de het huidige politiek klimaat in Frankrijk. Hij heeft met zijn uitlatingen moed getoond, want hij speelt nog en is beschikbaar voor de nationale ploeg."

Naast Benzema is ook Hatem Ben Arfa niet geselecteerd. De speler met Tunesische roots kende een sterk seizoen bij zijn club Olympique Nice. "Het klimaat in Frankrijk is veranderd sinds Charlie Hebdo. Er is een bepaald sentiment ontstaan jegens mensen van Noord-Afrikaanse komaf. Maar Benzema zelf is nog altijd onschuldig, tot het tegendeel is bewezen. Als hij schuldig zou zijn geweest, had hij het EK sowieso gemist. En wat Ben Arfa betreft: hij is alleen schuldig aan het feit dat hij tot de twee of drie beste spelers van de Ligue 1 behoort."

Cantona vindt het een gemis voor het toernooi dat een ster als Benzema er niet bij is. "Je haalt een stuk amusement weg. Ik vind het een oneerlijk besluit, daarom stel ik het aan de kaak. De reacties op mijn commentaar laten me koud. Dit soort controverses zijn na 24 uur weer vergeten. Dan houden al die idioten hun mond weer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner