04.06.2016 11:19

Boskamp: "België sterk genoeg voor EK-titel"

De spelers van België, onder wie Jan Vertonghen (l.) en Dries Mertens, bereiden zich voor op de oefeninterland tegen Finland. (31-05-2016)
De spelers van België, onder wie Jan Vertonghen (l.) en Dries Mertens, bereiden zich voor op de oefeninterland tegen Finland. (31-05-2016)

Voetbalkenner en analyticus Jan Boskamp heeft vertrouwen in België, dat deze zomer op het Europees Kampioenschap in Frankrijk staat. De 67-jarige oud-speler van onder andere Feyenoord denkt dat onze Zuiderburen voor de titel moeten gaan.

"Ik denk dat dit de sterkste Belgische ploeg ooit is. Sterker nog dan de ploeg die in 1980 de EK-finale haalde of de ploeg die in 1986 vierde werd op het Wereldkampioenschap. Ik vind dat België een team heeft om Europees kampioen te worden", stelt Boskamp in een gesprek met De Telegraaf. De tv-persoonlijkheid gaat zelfs nog een stapje verder.

"Als ze niet minstens de halve finale halen, hebben ze gefaald. België heeft een heel sterke lichting en de belangrijke spelers hebben de ideale leeftijd. Zij zitten op de toppen van hun kunnen", kijkt Boskamp naar onder andere Kevin De Bruyne, Eden Hazard en Romelu Lukaku, die op aanvallend gebied de kar moeten trekken in Frankrijk.

"Het zou fijn zijn als er een mooie voetbalzomer komt. Het voetbal is iets dat mensen bindt en plezier geeft. Als België het EK wint, zou dat vreugde in het land geven. Dat zou formidabel zijn", kijkt Boskamp ook met een schuin oog naar de problematiek in het land. België werd dit jaar opgeschrikt door aanslagen, terwijl op dit moment stakingen het land in haar greep houden.

De Belgen spelen in de groepsfase tegen Zweden, Italië en Ierland. Zondagavond wacht eerst nog een oefeninterland tegen Noorwegen, op 13 juni is Italië de eerste tegenstander van België in groep E.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner