05.06.2016 14:40

Mogelijk nog wijziging in Belgische selectie

Yannick Ferreira-Carrasco, Thomas Meunier en Thomas Vermaelen kampen alle drie met een blessure. Het drietal heeft tot de training van 8 juni de tijd om om weer fit te raken, anders is Marc Wilmots genoodzaakt om een last-minute verandering door te voeren.

Nicolas Lombaerts lijkt dan de verdedigende oplossing te worden indien Meunier of Vermaelen afvalt wegens een kwetsuur. De mandekker van Zenit St. Petersburg maakt, ondanks een blessure, al deel uit van de groep. "Vergeet niet dat hij, omdat hij op de reservelijst staat, nog altijd tot de selectie kan toetreden als iemand geblesseerd afhaakt", zegt Wilmots in gesprek met Het Nieuwsblad.

Ook voor Lombaerts geldt dan dat hij moet kunnen aantonen fit te zijn. "Men heeft mij verteld dat Nicolas zegt zich fit te voelen, maar hij heeft nog geen enkele risicovolle oefening uitgevoerd op training. De artsen verzekerden me na drie MRI-scans dat hij op zijn minst drie weken nodig zou hebben om te genezen. Ik heb hun advies gevolgd, maar zoveel te beter voor Nicolas als hij sneller herstelt."

België neemt het tijdens het EK in Groep E op tegen Zweden, Italië en Ierland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner