05.06.2016 17:01

Shearer kritisch: "Zijn baan hangt ervan af"

Roy Hodgson schreeuwt naar zijn pupillen. De Engelse ploeg bereidt zich voor tegen Australië op het naderende EK in Frankrijk. (27-05-2016)
Roy Hodgson schreeuwt naar zijn pupillen. De Engelse ploeg bereidt zich voor tegen Australië op het naderende EK in Frankrijk. (27-05-2016)

In mei 2012 nam Roy Hodgson de leiding over het Engelse nationale team. Een paar maanden later werd hij in de kwartfinale uitgeschakeld van het EK en tijdens het WK 2014 sneuvelde zijn ploeg in de groepsfase. Het naderende EK wordt dus het toernooi van de waarheid voor Hodgson meent Alan Shearer.

"De toekomst van Roy hangt af van dit toernooi", stelt Shearer in gesprek met The People. "Dit is zijn derde grote toernooi en zijn baan hangt ervan af. Ik weet zeker dat hij dat zelf ook zou zeggen. Hij moet beoordeeld worden op de grote toernooien. Beide keren was Engeland zeer matig."

Shearer denkt niet dat Engeland Europees kampioen zal worden. "Ik verwacht niet dat we winnen, maar de spelers moeten verbetering tonen ten opzichte van het WK. Anders zit Roy in de problemen en dan heeft hij het ook verdiend." In Engeland zijn de verwachtingen altijd torenhoog, maar dat lijkt aankomend EK anders te zijn. "De benadering is realistischer. Er zijn niet veel mensen die denken dat Engeland wint. Dat lijkt me correct."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner