05.06.2016 20:09

België wint laatste wedstrijd richting EK

België kan zich met een overwinning op zak klaarmaken voor het EK. De Belgen wonnen moeizaam van Noorwegen: 3-2. In de laatste twintig minuten werd de achterstand nog omgedraaid.

De Belgen schoten uit de startblokken. Al na drie minuten maakte Romelu Lukaku de openingstreffer. Niet veel later was het ook weer gelijk. Radja Nainggolan maakte een foutje, waar Joshua King dankbaar van profiteerde.

Na rust was het Noorwegen dat brutaal de leiding pakte. Veton Berisha knalde de bal in de kruising en liet Thibaut Courtois kansloos. De Belgen richtten zich nog net op tijd op een blamage te voorkomen. Eden Hazard maakte gelijk, waarna Laurent Ciman de winnende maakte. Zo werd de 'uitzwaaiwedstrijd' in Brussel toch nog een succes.

België speelt op 13 juni haar eerste wedstrijd van het EK. Italië is dan de tegenstander. Zweden en Ierland complementeren groep E.