08.06.2016 12:06

Adriaanse zet zijn geld in op Duitsland

Co Adriaanse verwacht dat Duitsland zich in Frankrijk kroont tot Europees kampioen. Daarnaast beschouwt de voormalig trainer van onder meer Ajax de Portugezen als mogelijke verrassing.

"Duitsland heeft vrijwel dezelfde spelers en dezelfde goede trainer als op het WK. Op het moment dat ze er moeten staan, dan staan ze er weer. Toernooivoetballers. Verder is de Bundesliga een van de sterkste competities ter wereld, waarin bijna alle Duitse toppers spelen", vertelt Adriaanse in gesprek met NOS.

"Het team speelt zeer modern voetbal, misschien wel het modernste voetbal van alle landen. Ze zijn fysiek altijd top, mentaal top, technisch top, tactisch top, kunnen aanvallen en verdedigen. Met Manuel Neuer, Mats Hummels, Toni Kroos en Thomas Müller hebben ze een sterke as. Als buurland van Frankrijk speelt Duitsland bovendien bijna een thuiswedstrijd."

Portugal kan in de ogen van Adriaanse verrassen. "Als iedereen fit blijft en er geen gekke dingen geburen, als Pepe bijvoorbeeld geen rood krijgt, kan Portugal ver komen. Ze hebben met Fernando Santos een goede coach, die ook bij FC Porto heeft gezeten. Portugal heeft de grootste ster van dit EK, Cristiano Ronaldo. Het is moeilijk om van Portugal te winnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner