09.06.2016 14:26

Volledig fitte Carrasco klaar voor het EK

Yannick Ferreira-Carrasco maakte een maand geleden veel indruk tijdens de Champions League-finale tegen stadsgenoot Real Madrid. Ondanks zijn treffer ging de wedstrijd na strafschoppen verloren. Desondanks liet de aanvaller zien klaar te zijn voor het EK, maar kan de Belg zometeen wel rekenen op een basisplaats?

De concurrentiestrijd in de Belgische selectie is hevig. Zo moet Carrasco voorin concurreren met spelers als De Bruyne, Hazard en Mertens. "Onze bondscoach heeft voorin zo veel opties", liet Carrasco donderdag na de training op het complex van Girondins Bordeaux in Le Haillan tegen de media weten. "Dus eisen kan ik niks, wel gaat iedere speler er van uit dat hij in de basis zal beginnen."

Een plek in de startopstelling zou voor de speler van Atlético Madrid de kers op de taart betekenen. De aanvaller maakte de overstap van AS Monaco naar Atlético Madrid, waar hij veel indruk maakte: "Ik ben een speler met een individuele actie, daarvan heeft Atletico er niet zo veel, dus vandaar dat ik verschil kon maken."

Twijfels over zijn fysieke gesteldheid kunnen de koelkast in. Carrasco meldde zich licht geblesseerd in het trainingskamp van de Rode Duivels, maar de aanvaller zegt nu klaar te zijn voor het EK: "Ik was bovendien wat vermoeid, maar nu ben ik helemaal fit."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner