09.06.2016 22:30

Deschamps wil kalmte in zijn selectie bewaren

Met een Europees Kampioenschap in eigen land geldt Frankrijk direct als favoriet voor de eindzege, maar bondscoach Didier Deschamps heeft zijn best gedaan om alle bedrijvigheid rondom het land en de selectie in toom te houden.

"We bereiden ons al twee jaar voor op dit toernooi, maar je moet de eerste wedstrijd niet overdrijven. Hoe minder de omgeving de spelers zal beïnvloeden, hoe beter", stelt Deschamps op de persconferentie voor het begin van het EK. De Fransen openen het toernooi aankomende vrijdag, met een wedstrijd tegen Roemenië. Frankrijk won in 2003 voor het laatst een hoofdprijs, waardoor het land snakt naar zilverwerk. 

Op het Wereldkampioenschap in Brazilië leek Frankrijk op weg naar een goede prestatie, maar in de kwartfinale werden Les Bleus uitgeschakeld door de uiteindelijke wereldkampioen Duitsland. Deschamps wil echter niet in het verleden blijven hangen. "Bovendien hebben we ook niet meer dezelfde spelers als twee jaar geleden. Je kunt de huidige situatie dus moeilijk vergelijken met het WK van 2014."

"We moeten met zin en overtuiging aan het toernooi beginnen. Ik denk dat we een competitief elftal hebben, met veel interessante aanvallende mogelijkheden", kijkt de bondscoach naar onder andere Paul Pogba, Antoine Griezmann en Olivier Giroud, die het elftal moeten dragen. Daarnaast beschikt Deschamps over grote talenten als Anthony Martial en Kingsley Coman.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner