10.06.2016 10:08

Modrić beschouwt duel met Turken als cruciaal

Luka Modrić gooit de bal in tijdens een training van het Kroatisch elftal in de voorbereiding op het EK in Frankrijk. (07-06-2016)
Luka Modrić gooit de bal in tijdens een training van het Kroatisch elftal in de voorbereiding op het EK in Frankrijk. (07-06-2016)

Luka Modrić beseft dat het een zware opgave wordt voor Kroatië om de achtste finale van het EK in Frankrijk te bereiken. De Kroaten hebben een uitstekende selectie, maar dat geldt ook voor de drie andere landen in Groep D: Spanje, Tsjechië en Turkije.

De Kroaten beginnen de eindronde met een wedstrijd tegen Turkije. Een cruciaal duel, meent Modrić. "De eerste wedstrijd tegen de Turken is de sleutelwedstrijd. Dan kunnen we ons een goede uitgangspositie verschaffen. Het toernooi zou wel een enorme mislukking zijn als we nu weer de groepsfase niet doorkomen."

Kroatië heeft er namelijk een handje van om de groepsfase niet te overleven. De groepsfase was de laatste twee eindtoernooien het eindstation voor de Kroaten. "Ik hoop dat als we Spanje treffen, we al zeker zijn van de volgende ronde", vertelt de kleine middenvelder in gesprek met Marca. "In 2012 speelden we goed, maar hadden we geen geluk. Het was wel de moeilijkste wedstrijd voor de latere toernooiwinnaar Spanje."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner