10.06.2016 12:23

Deschamps: "Men verwacht te veel van Pogba"

Paul Pogba ziet iemand vrij staan en speelt de bal naar voren tijdens de oefeninterland Frankrijk - Kameroen. (30-05-2016)
Paul Pogba ziet iemand vrij staan en speelt de bal naar voren tijdens de oefeninterland Frankrijk - Kameroen. (30-05-2016)

Paul Pogba is slechts 23 jaar, maar in Frankrijk wordt van hem verwacht dat hij Les Bleus op speeltouw kan nemen. Dat is niet realistisch, vindt bondscoach Didier Deschamps.

"Men verwacht te veel van hem vanwege zijn bovengemiddelde techniek", aldus Deschamps op de website van de UEFA. "Hij is hier niet om bij elke balaanraking het publiek op de stoelen te krijgen. Dat heb ik hem ook verteld. Hij moet soms simpeler spelen. Hij is een middenvelder, geen nummer 10."

Pogba laat weten dat Deschamps hem dat inderdaad heeft verteld. "Hij geeft me altijd advies over hoe ik mezelf kan verbeteren. Ik wil me ontwikkelen en een geweldige speler worden, zoals hij ook was. Hij heeft alles gewonnnen: de Champions League, het EK en het EK."

De middenvelder van Juventus zal ongetwijfeld in de basis starten als Frankrijk het vrijdagavond in de openingswedstrijd opneemt tegen Roemenië. Albanië en Zwitserland zijn in de groepsfase de twee andere tegenstanders van Frankrijk.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner