12.06.2016 09:20

UEFA onderzoekt rellen Engeland - Rusland

De UEFA stelt een onderzoek in naar de rellen tijdens het duel tussen Engeland en Rusland (1-1). Na afloop van de wedstrijd in Marseille raakten supporters van beide landen slaags met elkaar.

Russische hooligans zochten de confrontatie met Engelse supporters in het Stade Vélodrome. In de slotfase van het duel werd er ook nog zwaar vuurwerk afgestoken op de tribunes. De UEFA heeft laten weten de beelden en de incidenten te gaan onderzoeken. Daarna wordt bepaald welke strafmaatregelen er genomen worden, dat meldt de NOS.

Vooral voor Rusland kunnen de rellen grote gevolgen hebben. De laatste jaren waren er al meerdere incidenten met Russische supporters. Tijdens het EK in 2012 in Polen werden stewards aangevallen door hooligans. Ook de supporters van Engeland hebben door de jaren heen geen goede naam gekregen.

De Engelse voetbalbond FA laat weten zeer teleurgesteld te zijn over de gebeurtenissen in Marseille. Een prominent FA-bestuurder zei dat hij nooit eerder zoiets heeft meegemaakt in de negen grote toernooien die hij had bijgewoond. Voorafgaand aan de wedstrijd vielen bij rellen tussen Britse en Russische hooligans al zeker 31 gewonden. De toestand van een Britse gewonde is op dit moment kritiek. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner